Hem Mixat Fair Play i Botkyrka

Fair Play i Botkyrka

Peter Leander, projektledare på Fair Play Bygg
Peter Leander, projektledare på Fair Play Bygg, gläds över samarbete med Botkyrkabyggen. Foto: Fair Play Bygg.

Botkyrkabyggen i Stockholm har startat ett samarbete med projektet Fair Play Bygg för sundare och tryggare nybyggen och renoveringar.

– Byggnads Stockholm-Gotland och Stockholms Byggmästareförening, som finansierar Fair Play Bygg, är väldigt måna om att byggbranschen hålls ren från brottslighet, inte minst när det handlar om offentligt finansierade byggen. Därför är det glädjande att Botkyrkabyggen vill inleda ett samarbete med oss, säger Peter Leander, projektledare på Fair Play Bygg.

Skyltar från Fair Play Bygg placeras ut på Botkyrkabyggens byggarbetsplatser för att påminna om vikten av att uppmärksamma andra på eventuella oegentligheter och att dessa kan utredas på ett oberoende, kunnigt och väl strukturerat sätt

– Delar av byggbranschen runt om i landet har tyvärr brister i arbetsvillkor och säkerhet. Sådana förhållanden kan inte Botkyrkabyggen acceptera. De som bygger och renoverar våra fastigheter ska självklart ha en god arbetsmiljö och arbetet ska bedrivas på ett korrekt sätt, säger Chris Österlund, vd för Botkyrkabyggen.

Tipsen som Fair Play Bygg tar emot handlar bland annat om fusk med arbetsgivaravgifter, mutor, svartarbete, skattefusk, bedrägerier, medarbetare utan arbetstillstånd och allvarligare arbetsmiljöbrott. Organisationen granskar, värderar, kompletterar och sammanställer informationen för att förenkla myndigheternas arbete om det fattas beslut om en utredning.

– Att arbeta under bra förhållanden som följer lagar och regler är viktigt för alla, oavsett vem du är eller var du kommer ifrån. Det är en viktig del i FN:s globala mål om anständiga arbetsvillkor, ekonomisk tillväxt och minskad ojämlikhet, säger Chris Österlund och fortsätter:

– Fair Play Bygg blir en viktig del i Botkyrkabyggens bidrag till FN:s Agenda 2030 och vårt arbete för ökad social hållbarhet i Botkyrka