Hem Betongbruden Betongbruden och barnen i askkoppen

Betongbruden och barnen i askkoppen

askkopp/fågelbo
Foro. Patrick Johansson.

BetongbrudenEn betongfabrik är kanske inte den mysigaste, lugnaste platsen man kan tänka sig. Det dammar massor och det är konstant buller från fabrik och fordon. Ingen hög mysfaktor liksom. Men något måste det ändå vara som lockar eftersom djurlivet frodas.

I Farsta ser man harar på morgnarna, på Skanskas nya fabrik i Bromsten hade en harmamma lämnat sina harpaltar precis intill spolanläggninen mitt ute på en asfaltsyta.

På en före detta fabrik i Solna fick jag äran att fotografera en stor och jättefin huggorm som låg och solade på en bergskant mitt emot blandare ett. Den fick en och annan ormrädd person att piggna till betydligt kan jag lova! Jag var mest intresserad av bra bilder och kröp så nära jag vågade medan jag pratade snällt med ormen och förklarade att jag bara ville titta lite på den…

Priset för “rätt tänkt men fel ändå” går till den fågelmamma som tyckte att fabrikens askkopp var ett perfekt ställe att föda sina ungar på. Här bekymrar vi oss inte för tramserier som passiv rökning och brandrisk! En av fabrikskillarna stod och rökte när han som tur var hörde ljud från askkoppen. Han kikade ner och upptäckte att den för tillfället tjänstgjorde som BB så det sattes raskt upp en lapp om att man inte fick fimpa för det fanns barn i askkoppen.

Åsa “Betongbruden” Karlström