Hem Mixat BGS Betong har gått i konkurs

BGS Betong har gått i konkurs

BGS Betong

Betongentreprenören BGS Betong i Munkedal har gått i konkurs. Med 24 anställda och en omsättning på 60 miljoner kr är det den femte största konkursen i landet under maj månad.

Under maj månad försattes 657 bolag i konkurs, en ökning med 8 procent jämfört med samma period 2019. Följderna av coronapandemin har drabbat flera företag hårt främst i hotell- och restaurangbranschen, men även bygg- och betongföretag har fått känna på det ansträngda läget. Sörmländska Bygg & Betong AB begärdes i konkurs en dryg vecka innan BGS Betong.

Enligt Creditsafe, som sammanställt statistiken över konkurserna i Sverige, har den värsta konkursvågen passerat även om konkurserna ökade för femte månaden i rad.

– När vi summerar maj kan vi tydligt se att den tidigare skarpa uppåtgående kurvan på antal konkursade bolag sakteliga börjar att plana ut, vilket känns väldigt bra, säger Henrik Jacobsson, vd på Creditsafe.

BGS Betong startades 2012 och varit inblandade i flera uppmärksammade projekt som attraktionerna Loke och Valkyria på Liseberg, Kaj-myren i Strömstad och Kvarteret Nejlkan i Borås.

De fem största konkurserna i maj:

1. Siljans Chark Aktiebolag
Omsättning (tkr): 204 196
Anställda: 114

2. Effektiv Bygg i Mölndal AB
Omsättning (tkr): 84 520
Anställda: 35

3. Bra Vitvaror Uppsala AB
Omsättning (tkr): 65 159
Anställda: 24

4.Teambo i Göteborg AB
Omsättning (tkr): 62 567
Anställda: 13

5. BGS Betong AB
Omsättning (tkr): 59 796
Anställda: 24