Hem Mixat Ny miljöcement på svenska marknaden

Ny miljöcement på svenska marknaden

Schwenk

Schwenk Sverige är först ut med att lansera en miljöcement på den svenska marknaden. Målsättningen är att bidra till att bygga Sverige mer hållbart.

– Vår miljöcement erbjuder en avsevärd förbättrad klimatprofil och är bäst i klassen på den svenska marknaden. Produkten kommer att sätta en helt ny standard för koldioxidutsläpp, säger Tomasz Borowiec, vd för Schwenck Sverige, i ett pressmeddelande.

Byggmaterialproducenten Schwenck, med huvudsäte i tyska Ulm, satsar stort på hållbarhetsfrågor och den nya produkten Miljöcement blir unik på den svenska marknaden. Den består i grunden av portlandklinker men upp till 30 procents inblandning av masugnsslagg ger en väsentligt lägre miljöpåverkan än traditionella alternativ. Ändå har betong gjord på Miljöcement samma hållfasthet som vanlig betong.

– Eftersom miljöaspekten blir allt viktigare inom byggbranschen är denna cementtyp ett välkommet, grönt alternativ. Vår Miljöcement riktar sig speciellt till alla som strävar efter ett mer hållbart byggande, säger Andreas Liikane, försäljningschef SCHWENK Sverige.

I Tyskland och Norge är metoden etablerad med tydliga fördelar och användningsområden, ingen leverantör i Sverige lan erbjuda en färdig cementtyp som har gjorts med nära 30 procent masugnsslagg. Den nya cementtypen är producerad i fabriken i Bernburg, Tyskland, som ligger i framkant vad gäller att producera cement med lågt klimatavtryck.

– Cementens sammansättning tillsammans med fabrikens prestanda gör att vi kan leverera en unik produkt av hög kvalitet. Allt fler efterfrågar miljövänliga byggmaterial och jag är stolt över att vi nu kan erbjuda den svenska marknaden ett nytt klimatsmart alternativ.