Hem Betongbruden Fönsterlossning med Betongbruden

Fönsterlossning med Betongbruden

fönsterlossning
Foto: Åsa Karlström.

BetongbrudenJag fick ett lass som skulle lossas med ränna. Tyvärr, tänkte jag eftersom jag sedan jag bytte jobb har fått en helt annan typ av fjärrkontroll mot vad jag har kört med sedan flera år tillbaka. Skillnaden i handhavandet mellan dessa är enorm och får mig som förut var helt bekväm med att köra ränna att känna mig som en nybörjare.

Det är absolut inget fel i att vara nybörjare, men när man vet vilken nivå man kan hålla på körningen så blir man väldigt frustrerad när det  går åt skogen mest hela tiden.

Jag hade förklarat för kunden att jag var ovan och givetvis överfyllde jag den första formen. Jag svor och bad kunden om ursäkt. Jag tror att han insåg att det var ett knäckt självfötroende på gång för så fort det gick det minsta lilla bra fick jag beröm, väldigt snällt! Jag brukar inte ha bekymmer med självförtroendet men idag kändes det bedrövligt. 

Efter lunchen åkte jag dessvärre på ett till rännlass. Toppen, verkligen, muttrade jag aningens bittert. Det var åtminstone en betong av det mer lättflytande slaget så det kunde betyda att det var en lossning som inte krävde så mycket finlir, alltid något.

När jag kommer fram till kunden får jag backa uppför en uppfart och sedan svänga in bilen mot ett hus där vi till min glädje ska lossa med rännan inomhus, genom ett fönster. Det har jag gjort förr och det är riktigt kul eftersom det är lite speciellt att lirka in rännan utan att köra in i fönsterkarmar och annat.

Det skulle gjutas nytt golv i ett rum så in med rännan genom fönstret, tvärs igenom rummet innanför till nästa rum.

I början lossade jag i skottkärra för att det inte gick att nå med rännan men det sista sköttes med rännan och en raka.

Betongen räckte, inget blev skadat, kunden som hade varit lite nervös inför gjutningen var nöjd och jag hade fått en självförtroendeboost. Åkte hemåt med humöret på topp efter ett riktigt trevligt jobb!

Åsa “Betongbruden” Karlström