Hem Mixat Solvej – en banbrytande takpanna

Solvej – en banbrytande takpanna

Solvej
Det första taket med Solvej i Sverige. Foto. S:t Eriks.

S:t Eriks lanserar nya solcellstakpannan Solvej som ska ge upp till 160 W per kvadratmeter. Den är designad för att ge hög effekt och maximal kylning av solcellen samtidigt som den är estetiskt tilltalande.

– Det är fantastiskt att kunna erbjuda Solvej till våra kunder. Ett tak i tiden, med hållbara egenskaper som gör den unik i sitt slag. Både takläggare, elektriker och husägare kommer att uppskatta den här, säger Stefan Bojgren, divisionschef för tak på S:t Eriks.

Pannan ska vara smidig att montera och kan kombineras med teknik från ledande branschföretag och designas för såväl fristående villa, kedjehus och flerfamiljshus. Tanken är att ge alla möjligheten till ett enkelt men också ett hållbart val när det kommer till tak och energianvändning.

– Jag har nu haft Solvej monterad och i drift på mitt tak i fem månader och den har överträffat alla mina förväntningar. Den är både diskret och snygg, då solcellen är integrerad i betongpannan, säger kunden Lars Alexandersson, som har det första taket med Solvej.

Takpannan har integrerade monokristallina solceller och bygger på betongpannan Mjöbäck Blank som är designad efter den populära två-kupiga skandiaformen. Därmed kan Solvej kombineras med merparten av alla fabrikat av betongtakpannor på den svenska marknaden.

Solvej fästes på läkt på traditionellt vis oför att undvika riskfyllda monteringar med solpanelsfästen och läckage. Tack vare den smidiga designen ska Solvej kunna monteras på ytor där andra system inte får plats. Finns det plats för en hel takpanna finns det plats för Solvej.