Hem Redaktören reflekterar Bli en tidskriftsrecensent!

Bli en tidskriftsrecensent!

Redaktören reflekterar

Idag kom Tidskriften Betong i brevlådorna runt om i Sverige. Som prenumeranterna väntat. Nu blev de glada. De får läsa om vem som ska betala infångandet av koldioxiden från cementugnarna. Vill byggherrarna bidra? Jag har gjort en granskning.

De får läsa om elementets uppgång och fall. Elementet har väl aldrig fallit? Jo, det har den. Kanske blir den aldrig sig lik.

Efter varje nummer har vi en läsarpanel som betygsätter varje artikel via en enkät. Och även tidskriften i sin helhet. Panelen består av konstruktörer, arkitekter, ingenjörer, journalister och alla möjliga andra. 41 stycken är det just nu.

Ofta får vi höga betyg. Över 4,0 i snitt för det mesta. Ibland får vi sämre betyg, då skärper vi oss. Vi märker vilka artikeltyper som fungerar och vilka som vi kan hoppa över. Jag är övertygad om att panelen hjälper oss att bli ännu lite bättre.

I slutet av enkäten kan man ge personliga reflektioner, tipsa om artiklar eller skriva vad som helst egentligen. Det är toppberöm och det är sågarkritik. Allt behövs.

Hur är du som tidskriftsläsare? Är du recensent? Kritiker? Kanske vill du vara med i vår panel?
Mejla mig på roger@betong.se så signar jag in dig.

Vill du ta en titt på senaste numret kan du klicka här.

Det kan vara det bästa numret som gjorts. Hittills. Det bästa har vi inte gjort ännu. Det gör vi kanske med din hjälp.