Hem Mixat Ny hållbarhetsrapport från Finja Betong

Ny hållbarhetsrapport från Finja Betong

Finjas hållbarhetsrapport
Finjas hållbarhetsarbete omfattar miljömässiga, sociala och ekonomiska aspek­ter.

Finja Betong har släppt sin hållbarhetsrapport för 2019. Den visar bland annat på investeringar i fossilfri energi och en konvertering av stora delar av oljeförbrukningen till ett mer energieffektivt och miljövänligt alternativ.

– Vi är stolta över vad vi åstadkommit under 2019. Det är viktigt att våra investeringar bidrar till en bättre framtid för kommande generationer, säger Bengt Widstrand, vd för  Finja Betong.

Målsättningen på lång sikt är fossilfri tillverkning och genom flera utvecklingsprojekt minskas CO2-avtrycket ytterligare. Med hjälp av miljövarudeklarationer (EPD:er) går det lättare att se produkterna påverkan på klimatet ur ett livscykelperspektiv.

– Vi har en tydlig färdplan för att minska vår miljöpåverkan, det är en av våra kärnfrågor och ligger oss varmt om hjärtat, säger Bengt Widstrand.

Genom en satsning på hållbar IT med återvinning och återproducering av telefoner och datorer har Finja sparat 165 000 kg avfall och 9 599 kg koldioxid. Dessutom har en digital resa som hittills resulterat i nytt ledningssystem och BIM-objekt på webbplatsen på börjats.

Samtidigt fortsätter Finja att satsa på kompetensutveckling, med fokus på säkerhetsområdet, och sponsring av organisationer som bidrar till en mer hållbar samhällsutveckling.

Hållbarhetsrapporten kan läsas i sin helhet på finja.se