Hem Mixat En våning i veckan i Kristianstad

En våning i veckan i Kristianstad

No 12, Kristianstad

Just nu uppförs bostadshuset No 12, som blir just ett tolvvåningshus, i centrala Kristianstad. Det är Finja Prefab som levererar och monterar betongstommen till huset som byggs av Wästbygg.

– Vi är glada att Wästbygg valt en betongstomme från Finja Prefab. Genom att leverera vår hållbara stomme till projektet, bidrar vi till byggnadens låga energiförbrukning, goda inomhusklimat och att byggnaden lever upp till höga miljökrav säger Kaj Grönvall, vd på Finja Prefab.

Fastigheten kommer att inrymma 76 bostäder och monteringen av stommen är nu uppe på tionde våningen. I snitt har en våning monterats per vecka och inflyttningen är planerad till våren 2021. Med en stomme av betong får kunderna en trygg och hållbar stomme med lång livslängd.

– Tillsammans bygger vi hållbara hem, säger Kaj Grönvall.

Bostadshuset No 12 kommer dessutom att vara en Svanenmärkt byggnad vilket betyder att den uppfyller Svanens krav för material, byggprocess och användningsfas liksom avfalls- och återvinningsfas.