Hem Betongbruden Betongbrudens förkortade semester

Betongbrudens förkortade semester

Betongbruden

Min plan för midsommar var att jag skulle vara ledig tio dagar från denna bloggs publicering, ungefär så som det brukar vara varje sommar. Jag tar alltid bara en semestervecka och den tillbringar jag hos familjen i Österbybruk. 

Häromdagen pratade jag med en rätt uppgiven transportledare. Vi har en sjukskriven tills åtminstone början av juli och en är tillfälligt sjukskriven. Det är väldigt dyrt för åkeriet att tappa inkomsten för bilar som inte går i körning, det är ju liksom tanken att de ska rulla så mycket som möjligt.

Jag stämde av med familjen och sedan föreslog jag att om jag får ledigt den här torsdagen och måndagen som kommer så får jag fem dagars ledighet. Då kan jag komma och jobba tills folk är tillbaka och ta en vecka ledigt då istället. 

Det här året hittills har varit tufft med pandemin och även tråkigheter privat. Hunden jag kör hinderlopp med blev väldigt sjuk och fick läggas in på djursjukhus. Min kanin, som jag fick i julklapp som sällskap till katten Oden, fick avlivas på grund av sjukdom, endast 8 månader gammal. Hon och Oden var så bra vänner att de brukade ligga och vila på samma stol.

Samma dag som kaninen hade tid för sitt avslut så ringer mamma och säger att pappa är på sjukhus efter misstänkta TIA-attacker (TIA är små blodproppar i hjärnan där symptomen försvinner inom en timme). Jag blev väldigt rädd och ledsen eftersom han är multisjuk. Det gick dock bra och han var hemma två dagar senare. Jag fick fint stöd av folket på fabriken, det värmde!

Som ni förstår tycker jag att det mesta har varit skit det här året, men en enormt bra sak har i alla fall hänt och det är jobbet jag började på i februari. Det kan fasen inte bli mycket bättre! (Säg inte det till mina chefer bara, då blir de alldeles odrägliga). 

Hoppas att ni får en fantastiskt trevlig midsommar trots restriktionerna, det tänker jag ha!

Åsa “Betongbruden” Karlström