Hem Betongbruden Betongbruden och kärleken

Betongbruden och kärleken

Foto: Åsa Karlström.

BetongbrudenJag måste bekänna en sak. Jag är kär!
 I en gammal, sliten och skitig(!) äldre herre. Han är visserligen född så sent som 1986, men i hans värld är det väldigt gammalt.

Jag har velat träffa en sådan herre i flera år och häromveckan snubblade jag över honom där han stod i ett hörn på en fabrik och såg lite övergiven och deppig ut. Ingen hade behövt honom på länge, han som innan hade jobbat med betongen. Han är för gammal och får inte vara med längre.

Klart att man blir rörd av hans ensamhet, hans känsla av att vara oduglig. Han är dessutom verkligen en ovanlig herre, det finns inte så många av hans sort kvar. Jag nämnde för någon i personalen hur roligt jag tyckte det var att äntligen få träffa en av denna sort och då föreslogs att jag skulla ta hand om honom!

Lugn och fin nu, såna arrangemang kostar massor med tid, pengar och dessutom behöver han en egen plats att bo på. Men tänk så roligt vi kunde ha! Åka på lastbilsutställningar, event och vad man nu känner för. Vi skulle bli ett ganska ovanligt par han och jag. Dessutom skulle vi faktiskt kunna göra en hel del reklam för den gamla fabriken som han har jobbat på.

Tycker ni att jag svamlar? OK då! Förr i tiden, innan betongbilarna såg ut som de gör idag så körde man betong med så kallade trågbilar. De hade istället för en roterande trumma ett djupt flak. Dessa trågbilar blev ofta ombyggda till något mer användbart när de hade tjänat klart som betongbil, och i samma veva skrotade man själva tråget.

Därför är dessa bilar inte så vanliga längre och i egenskap av Betongbrud med visst intresse för allt betongrelaterat samt även veteranfordon så kan man ju ana att kärlek uppstod…

Tänk att få ta hand om den där bilen och få renovera upp den till fint skick. Det har den förtjänat!

Åsa “Betongbruden” Karlström