Hem Fråga Experten Fråga Experten: Betong vid trasig sockel/stödmur?

Fråga Experten: Betong vid trasig sockel/stödmur?

Fråga Tidskriften Betongs experter

Jag har ett garage som ligger i tomtgräns, där min tomt ligger högre än grannens. Garaget byggt -72 har en gjuten platta på mark där sockel mot grannen är ca 70 cm hög. Sockeln har gått sönder längst ner och glipar på sina ställen ca 10-20 cm i höjd där singel sakta sipprar ut. Vill nu gräva ur något under marknivå och gjuta upp med lämplig betong, eventuellt i kombination med ett murblock. Vad har ni för förslag på lösning?
/Martin

Gräv ut, forma upp (bräda, formplyfa m.m.) mot utsidan och gjut med betong. Armera gärna med ett par järn, och använd förslagsvis säckad Grovbetong. Vill du få till extra bra utfyllnad upp mot plattan kan du använda expanderbetong, finns att köpa på bygghandeln.

Oskar Esping, tekn. dr. Thomas Betong och Thomas Concrete Group