Hem Mixat Det finns hopp om arbetsmiljön!

Det finns hopp om arbetsmiljön!

Redaktören reflekterar

Just idag är jag glad. Jag har intervjuat de fem nominerade till årets Arbetsmiljöpris. Det var fantastiskt roligt. Vilket engagemang, vilka resultat.

Björne Karlsson på Byggbranschens säkerhetspark kunde inte dölja sitt fotbollsintresse när han liknar arbetsmiljö vid spelsystem och vikten av positiv förstärkning. Paul Karlsson på Abetong och Thomas Lundberg på Thomas Betong visar på märkbara resultat från sina fabriker när arbetsmiljö har fått fokus.

Yannky Marinoni på Skanska struntar i planerade tågstopp och kostnader i miljonklassen när leverantörer inte följer säkerhetsföreskrifter. Lastbilar med flera ton tunga rör får vända tillbaka till Finland och göra om och göra rätt.

NCC:s Feras Almawed är arbetsmiljöansvarig för ett projekt värt 2,7 miljarder. Han ser arbetsplatsen som sin familj, han är deras bror och far. När han inte är där känner han sig orolig.

Ja, ni förstår att jag är glad.