Hem Mixat Här är årets företagare i Norrköping

Här är årets företagare i Norrköping

Mikael Larsson, vd på Linotol
Mikael Larsson, vd på Linotol. Foto: Norrköpings kommun.

Linotols vd Mikael “Lalle” Larsson har utsetts till Årets företagare i Norrköping 2020. “Lalle” får därmed representera sin stad i regionsfinalen på Linköpings slott i augusti.

– Jag känner mig väldigt glad och hedrad. Att driva företag är ingen enmansshow. Man är helt enkelt oxen framför kärran, säger Mikael Larsson.

Det är organisationen Företagarna som delar ut priset till en person som utmärkt sig positivt under året och inspirerar andra företagare.

– Jag vill gratulera Mikael som är värd detta pris i hård konkurrens. För oss är Linotol en otroligt viktig ambassadör för Norrköpings näringsliv både lokalt och nationellt, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör i Norrköpings kommun.

Juryns motivering i sin helhet:

På stabil grund sedan starten har företagaren utvecklat företaget till en ledande leverantör i Skandinavien. Med en stark företagaranda och ett unikt miljö- och hållbarhetstänk i hela ledet, hittar företaget ny mark i sin bransch. Kvalitetstänket har funnits med sedan länge och fina yrkestraditioner har gått vidare i arv till nya generationer inom bolaget.

Företagaren expanderar verksamheten i samma anda, med stor framgång. Frågar man kunderna så vittnar de om att företaget är pålitligt, personalen lyhörda, tekniskt kunniga och enkla att samarbeta med. En riktig framgångssaga! Dessutom är företagaren en viktig ambassadör för Norrköping, med flera engagemang i stadens föreningar och idrottsliv. Företagaren inspirerar många andra med sitt driv och trots årets tuffa tider tar man sig runt hinder och hittar nya vägar.

Linotol levererar golvlösningar för större bostadsprojekt och för kommersiellt, offentligt och industriellt bruk. Företaget har 200 anställda och omsätter 620 miljoner kr.