Hem Betongbruden Betongbruden firar en kollega

Betongbruden firar en kollega

Betongbruden och Thomas Fröjdendal
Betongbruden och kollegan Thomas Fröjdendal. Foto: Aaron Matte.

Fredrik, en av mina kollegor på firman, skulle fylla år. 30 år närmare bestämt.   Sådant kan inte få passera obemärkt.

Jag åkte och köpte ett paket ballonger för att använda till lite hyss och sedan tillverkades ett stort födelsedagskort i form av en guldfärgad betongbil så klart.

Fredrik skulle tillfälligtvis köra min bil fredagen före sin födelsedag så jag och ett par till kollegor bestämde oss för att fylla lastbilen med ballonger och kortet så klart.

Han fick även ett gjutet konstverk av mig, men det var en present med väldigt mycket humor av lite mer vågat slag bakom så den tänker jag inte visa upp här. Han fick dessutom rådet att inte öppna den inför släkten…

Min första tanke var att vi skulle blåsa upp ballongerna manuellt, men efter att ha insett att man inte är 20 längre och kondisen är på ungefärlig lastbilschaffisnivå så behövde vi en pump. Jag pratade med chefen som lät oss låna en av våra bilar på Betongindustri, de har ju tryckluft i hytten.

Sagt och gjort! Vi lånade Fredriks egen bil, det kändes bra att den fick bidra till hysset. Väl på plats mötte jag upp två kollegor till och så satte vi fart med att blåsa upp ballonger. När vi hade fixat 30 stycken kändes det lite futtigt så vi tog resterande 20 också!

Chefen ringde till Fredrik och talade om för honom att han behövde vara lite extra tidig till jobbet dagen därpå. Vad han hittade på för svepskäl vet jag inte, det viktiga var att Fredrik inte anade något och att han skulle ha tid att panga ballonger innan körningen.

Fredag morgon kl 05.15 möttes en intet ont anande Fredrik av en massa ballonger och chefen som överlämnade en present från oss alla på firman. Tilltaget blev väldigt lyckat med en märkbart glad och tacksam kollega.

Åsa “Betongbruden” Karlström