Hem Mixat Sommarlov med gjutning i Husby

Sommarlov med gjutning i Husby

Husby Art
Tanushiri Bysani och Sadhana Balakumar.

I ett samarbete mellan de kommunala bostadsbolagen Stockholmshem, Familjebostäder och Svenska Bostäder arrangeras olika sommaraktiviteter för Stockholms alla barn. På Husby Art Camp deltog Tanushiri Bysani och Sadhana Balakumar i dagsprojektet “Att jobba med betong”.

Tanushiri och Sadhana göt betonghänder i plasthandskar som blev till små skålar för smycken och småsaker. Dessutom förvandlades virkade dukar till större skålar genom att de doppades i betong.

Det blir en del fixande då alla deltagare är nybörjare, men då är det också extra roligast att se hur det blir när allt är klart. Det rådde verkligen ingen brist på kreativitet och skaparglädje i Husby.

– Vi är glada att vi trots det rådande läget kan erbjuda barn och ungdomar som bor hos oss möjligheten till aktiviteter under sommarlovet. I år känns det extra viktigt när fler spenderar hela lovet på hemmaplan, säger Anette Sand, vd på Stockholmshem.

– Vi är glada att vi trots det rådande läget kan erbjuda barn och ungdomar som bor hos oss möjligheten till aktiviteter under sommarlovet. I år känns det extra viktigt när fler spenderar hela lovet på hemmaplan, säger Anette Sand, vd på Stockholmshem.

Projektet Sommarktiviteter arrangeras för andra året i rad med det övergripande målet att stärka den sociala hållbarheten på lång och kort sikt. Mer information finns på sommarktiviteter.se.