Hem Mixat Design by Cement först ut med pant

Design by Cement först ut med pant

PantaPå

Design by Cement, en gotländsk tillverkare av microcement, är först ut med pant inom byggsektorn.

– Sedan starten 2010 har vi jobbat för att våra produkter ska vara så miljövänliga som möjligt, men det är tyvärr fortfarande svårt för oss att välja bort plasten för många av våra förpackningar, säger Marcus Johansson, Design by Cements vd och ägare.

Tyvärr hamnar fortfarande mycket av avfallet från förpackningarna bland osorterade sopor eller i naturen. Därför ansluter sig nu Design by Cement sina produkter till PantaPå med förhoppningen att fler tillverkare tar större ansvar.

Den app-baserade tjänsten PantaPå har redan knutit till sig flera stora varumärken från den svenska dagligvaruhandeln och fått välförtjänt uppmärksamhet internationellt för sitt innovativa pantsystem för förpackningar. Lösningen går ut på att kunderna till de anslutna produkterna enkelt kan scanna streckkoderna med sina mobiler i närheten av en återvinningsstation, och får bonuspoäng eller nya produkter när förpackningarna pantats.

– Ä​ven om vår microcement riktar sig till miljömedvetna kunder, som ofta redan återvinner, är plaster så pass skadliga i naturen att alla åtgärder måste tas.​ D​et känns mycket bättre att skicka ut våra paket med vetskapen om att vi gör vad vi kan. Självklart bjuder vi här på DBC på panten och sedan tar vi som anslutna leverantörer ett solidariskt ansvar för bonuspoäng, säger Marcus Johansson, som hoppas att fler aktörer, inte bara inom byggsektorn, följer efter.

Design by Cements produkter är i huvudsak anpassade för inredningsdesign där syftet är att skapa smarta betongytor med äkta materialkänsla. Produkterna säljs både till privatpersoner och proffs via webbutiken på designbycement.com och snart även i utvalda butiker.