Hem Mixat Benders förvärvar från Starka

Benders förvärvar från Starka

Ove Bender, vd för Benders Sverige AB
Ove Bender, vd för Benders Sverige.

Benders Sverige AB förvärvar rörelsen relaterad till markstensprodukter och VA från Starka Betongindustrier KB.

– VA-sortimentet gör oss idag kompletta inom betongprodukter och den produktionskapacitet som vi nu får möjlighet att köpa kommer väl till pass i den marknad vi befinner oss i, säger Ove Bender, vd för Benders Sverige AB.

Starkas två produktionsenheter i Södra Sandby och Strängnäs ingår i övertagandet men kommer att drivas vidare inom Benders. Anställd personal kommer att erbjudas anställning inom Benders.

– Vi är oerhört glada att kunna förvärva dessa verksamheter då de väl kompletterar våra produkter och sortiment per idag, säger Ove Bender.

I och med detta utökar Benders ett redan brett sortiment inom markstensprodukter samtidigt som sortimentet med betongprodukter inom VA kompletteras.

Starka kommer fortsättningsvis att fokusera på de framgångsrika verksamheterna inom betongelement och stödmurar.

Lena Holst
Lena Holst.

– Med Benders som köpare av våra anläggningar i Södra Sandby och Strängnäs känner vi oss trygga med en fortsatt god utveckling av dessa anläggningar och vår personal kommer till ett familjeägt bolag med likartade värderingar som hos oss, säger Starkas koncernchef Lena Holst och tillägger:

– Under hösten kommer vi att påbörja en större investering i Arbogafabriken för att dubbla produktionskapaciteteten och därefter satsa vidare i våra anläggningar i Kristianstad och Ängelholm.