Hem Mixat Finja erbjuder ett grönare val

Finja erbjuder ett grönare val

Finja erbjuder ett grönare val

Finja Betong lanserar nu det första steget i en satsning på ett klimatpositivt byggande. Inom kort introduceras en ny grön ECO-linje med klimatpositiva byggprodukter till bland annat Attefallshus, villor och förskolor.

Bengt Widstrand
 Bengt Widstrand. 

– Vår målsättning är att halvera vår klimatpåverkan på ingående produkter i det klimatpositiva stenhuset på tre års tid, säger Bengt Widstrand, vd för Finja Betong.

Produkterna i den gröna ECO-linjen är klimatpositiva och har en sänkt CO2-belastning. Inom tre år ska belastningen ha halverats.

– Genom att först och främst minska vårt eget CO2-avtryck samt även klimatkompensera kan vi nu erbjuda våra kunder ett grönare val av byggprodukter tack vare vår gröna ECO-linje, säger Bengt Widstrand i ett pressmeddelande.

Finja har utvecklat en färdplan i ett tre steg. Efter en analys av produkternas miljöpåverkan presenteras åtgärder för att minska den. Det tredje och sista steget i färdplanen är att klimatkompensera för den del där åtgärderna inte räcker till.