Hem Fråga Experten Fråga Experten: Tunnare pågjutning?

Fråga Experten: Tunnare pågjutning?

Fråga Tidskriften Betongs experter

Jag har en grovgjuten platta till en farstu och vill lägga på ytterligare ca 30 mm (med ingjuten golvvärmekabel) som också kommer bli ytskiktet. Vilken typ av betong använder man lämpligast om man vill ha det “hyfsat” bra? Finbetong eller expanderbetong? Ca 3 kvm.
/Ulf

Tunnare pågjutningar (< 50 mm) görs lämpligast med produkter anpassade för detta, dvs cementbaserad avjämning/spackel. Finns olika varianter (tjocklek, fiber, golvvärme, uttorkning m.m.), och kan behöva tillhörande primer för vidhäftningen. Kolla på din bygghandel, de har som regel bra produkter för detta, och kan hjälpa dig välja rätt. Expanderbetong är främst tänkt för undergjutningar, och grov- eller finbetong funkar bäst på lite tjockare pågjutningar m.m.

Oskar Esping