Hem Mixat Hon ska öka branschens innovationsförmåga

Hon ska öka branschens innovationsförmåga

Hanna Torlén, digital affärsutvecklare på Zynka Group
Hanna Torlén, digital affärsutvecklare på Zynka Group.

Hanna Torlén har fått rollen som digital affärsutvecklare hos BIM-experterna på Zynka Group. Genom att erbjuda aktörer innovations- och verksamhetsstöd i projektformat ska den digitala transformationen snabbas på.

– Affärsutveckling och förändringsledning har varit en naturlig del i de projekt som vi i Zynka Group arbetat med sedan länge, men det känns väldigt motiverat att ägna min tid mer helhjärtat åt detta framöver, säger Hanna Torlén.

Enligt henne finns det ett stort behov av en brygga mellan BIM-strategen och affärsutvecklaren då affärsfokus är nyckeln till effektiv digitalisering. Genom att identifiera och driva igenom de förändringar som behövs skapas nya affärsmöjligheter och intäkter med hjälp av information från BIM, GIS och fastighetsdata.

– Mätbarhet av hållbara byggnader är idag diffusa och svåra att följa upp, men i närtid kommer möjligheterna öka och kraven höjas på vad vi förväntar oss när det gäller prestation, information och service. Det kommer att sätta enorm press på befintliga fastigheter och det som nu byggs. Affärsutveckling måste vara enat med hållbar utveckling när det gäller byggnader och här finns enorm potential bland våra kunder.

“Jag ser fram emot pressen som kommer att öka”

Hanna Torlén har ambitionen att skapa många fler tydliga exempel på affärsnyttan med den digitala utvecklingen i vår eftersläpande bransch.

– Jag ser fram emot pressen som kommer att öka så att vi kan börja arbeta mer med hållbarhet som naturligt fokus och med BIM som självklart verktyg.

Enligt Zynka Groups operativa chef Alexander Morton står byggbranschen kvar och stampar med en bristande produktivitetsutveckling samtidigt då den har visat låg förmåga att på egen hand leda digitaliseringen framåt.

– Nu vill vi täcka upp behovet i högre grad genom att erbjuda en roll som helhjärtat fokuserar på digital innovation med målet att etablera liknande tankesätt. Rollen är en välbehövlig innovationskraft i en traditionstyngd bygg- och fastighetsbransch.