Hem Mixat NCC vill bygga Sverige ur krisen

NCC vill bygga Sverige ur krisen

Foto: Studio-E.

Under perioden 2-8 september genomför NCC en digital samtalsturné för att träffa nationella, lokala och regionala beslutsfattare.

– Som ett av Sveriges största bygg-och fastighetsutvecklingsföretag vill NCC bidra med vår kunskap och expertis i vad som krävs för att bygga ett mer motståndskraftigt Sverige, säger Tomas Carlsson.

I samtalen som livesänds i NCC:s sociala mediekanaler diskuteras vad som krävs för att få Sverige på rätt köl igen. En rad aktörer har pekat ut offentliga och privata investeringar som det mest effektiva sättet.

– I den kickstart som Sverige behöver när den akuta krisen är över har byggbranschen, som står för 11 procent av Sveriges BNP, en central roll, säger Tomas Carlsson.

Effekterna av pandemin har slagit hårt mot samhällsekonomin. Samtidigt finns det ett stort behov av investeringar i ny infrastruktur och renoveringar.

– För att klara krisen behöver vi kraftsamla och snabbt komma igång med samhällsprojekt som skapar sysselsättning och stimulerar ekonomin samtidigt som de bygger Sverige starkare och ger kommande generationer bättre förutsättningar.

Under det första samtalet deltar bland andra Per Bolund, bostads- och finansmarknadsminister, och Jan-Olof Jacke, vd för Svenskt Näringsliv.