Hem Mixat Här är Mapeis nya chefer

Här är Mapeis nya chefer

George Kojadinovic och Niklas Johansson
George Kojadinovic och Niklas Johansson.

Mapei presenterar nya namn i två nyckelroller. George Kojadinovic är ny ekonomichef och Niklas Johansson förstärker betongteamet i rollen som teknisk chef för betongtillsatsmedel.

Niklas Johansson har över 20 års erfarenhet från utvecklingsarbete av betong vid såväl universitet som inom industrin.

– Genom åren har jag byggt upp ett brett kontaktnät i branschen samt skaffat mig goda kunskaper om cement, ballast, tillsatsmedel samt specialistkunskaper inom betonguttorkning och betongproportionering, säger Niklas Johansson.

Försäljningschefen Christoffer Bäckman tror att Niklas kommer att komplettera de övriga i teamet med sin tekniska kompetens och erfarenhet

– I tider av snabb förändring är det viktigt att få in nya influenser och kompetenser, säger Christoffer Bäckman.

Niklas Johansson kommer att arbeta med utvecklingsprojekt tillsammans med Mapeis kunder och hålla utbildningar inom tillsatsmedel och betongproportionering. Han kommer även att representera Mapei i olika betongtekniska forum.

– Jag ser fram emot att få arbeta på ett innovativt företag med en bred produktportfölj och stort kundfokus. Att Mapei dessutom verkar aktivt inom sport och kultur gör arbetet än mer stimulerande, avslutar Niklas.

Den nya ekonomichefen George Kojadinovic, som innehar en magisterexamen i ekonomi, har en lång och bred erfarenhet inom koncernredovisning, koncernrapportering och bolagsförvaltning. Han kommer närmast från Mincon Group.

– George är en framåtblickande ledare med gedigen erfarenhet med en mångsidig profil, säger Niklas Tjeder, vd för Mapei och fortsätter:

– En extra bonus är att George även är aktiv som fotbollsspelare i Nordvärmlands FF, som spelar i division 2, så när vi kan dra igång Mapei Cup igen, så blir han såklart en riktigt bra förstärkning till vårt lag.

George Kojadinovic ser med sina kunskaper och erfarenheter av administration av system/IT-infrastruktur en möjlighet att på sikt effektivisera Mapeis processer.

– Om jag har tur så kanske jag får åka på en provträning med U.S. Sassuolo (Mapeis eget fotbollslag). Då kan jag bidra med löpstyrka, kluriga dribblingar och en bra inläggsfot.