Hem Mixat Betongbaserade stödväggar lösningen i Dubai

Betongbaserade stödväggar lösningen i Dubai

TensarTech TW1
Väggsystemet TensarTech TW1-kan byggas utan kranar eller stöd.

Att bygga vägen mellan Dubai mellan Förenade Arabemiraten var en rejäl utmaning. Lösningen blev ett markförstärkt väggsystem designat av Tensar International.

På grund av den svåra, bergiga terrängen i emiratet och de översvämningarna som vintermånadernas kraftiga regn medför hade det blivit väldigt kostsamt att konstruera broar och tunnlar. Det fanns bättre alternativ för stödkonstruktioner, inklusive armerad betong, massbetong, gabioner, pålväggar, plåtstaplar och strukturelltbärande tegel.

Ett problem med konstruktionen av betongbaserade stödväggar är den långa härdningstiden som uppstår när det är väldigt torrt.

Det ursprungliga berget är Gabbro, som är hårdare än granit, varför det krävs en omfattande sprängningsoperation för att ta bort över nio miljoner kvadratmeter material.

Förutom att minimera materialkostnaderna ledde återanvändningen av platsbruten Gabbro till att transporterna till och från platsen minskade betydligt, vilket avsevärt reducerade koldioxidutsläppen.

TensarTechBygghastigheten är avgörande för att entreprenören ska kunna hålla sig till det snäva kontraktsprogrammet. Den rapporterade dagliga konstruktionshastigheten var 100 till 150 kvadratmeter färdigbyggd väggyta per dag.

Totalt byggdes 26 väggar med en kombinerad yta på över 80 000 kvadratmeter,