Hem Betongbruden Betongbruden i Norrland

Betongbruden i Norrland

Foto: Åsa "Betongbruden" Karlström

BetongbrudenJag körde upp till Sundsvall igen på söndagen. Nu bor jag och en kollega i ett hus någon mil från den mobila fabriken som vi mestadels kommer att köra ifrån.

Min försiktiga katt Oden var lite skeptisk i början men har boat in sig riktigt bra, skönt!

Måndagen började med storgjutning, fundament till vindkraftverk med lite över 600 m3 betong. Det var inte så långt från fabriken till gjutningen men i hela vindkraftparken är det max 30 km/h och ibland max 10 km/h så det tar tid. Dessutom möter man fordon som man måste vänta på på grund av smal väg. Körningen tog 45-50 min enkel väg varav en halvtimme i 30 km/h.

Dagen gick fint, men när jag vid 20-tiden kom upp med mitt sista lass var arbetet klart så jag fick åka tillbaka till fabriken med betongen. Väl ute på asfalten blev jag nästan prejad av en vägtransportledare som sa åt mig att stanna i första bästa ficka då en transport med en vinge (till vindkraftverket) var i närheten. Jag hann precis backa in på en liten väg när transporten kom, jäklar vad stora de är!

Jag åkte och tippade returen, spolade bilen och parkerade strax efter kl 22 efter 14 timmars arbete. Dagen därpå skulle jag köra på fabriken i Sundsvall och började inte förrän klockan 10, tack och lov! Det är roligt att jobba häruppe, men det blir långa dagar. Nu blir det en vecka hemma innan det är dags att bege sig norrut igen.

Åsa “Betongbruden” Karlström