Hem Mixat UBAB levererar i Göteborg

UBAB levererar i Göteborg

Kvarter Elisedal
Slutfas montage av Kvarter Elisedal. Foto: Wallenstam

UBAB levererar stommarna till sammanlagt 1000 lägenheter i Göteborg. Tre större byggprojekt pågår jäms med E6:an söderut mot Mölndal.

ElisedalI Krokslätt, väster om E6:an har UBAB plockat ner kranarna efter att ha monterat upp kvarteret Elisedal. En inte helt okomplicerad grundläggning, med pålning genom den djupa leran ner till berggrunden, påbörjades för ett år sedan.

Under ett års tid har närmare 1000 lastbilar lämnat UBAB, Ulricehamns Betong AB, med betongelement till Elisedal-projektet. Husen bildar ett omslutande kvarter med tio våningar som högst. Lägenheterna har ett attraktivt centralt läge och betongstommen borgar för god ljuddämpning och ett jämnt inomhusklimat med låg energiförbrukning.

Wallenstam, som är byggherre och UBAB:s kund, erbjuder 336 hyreslägenheter och flera affärslokaler i gatuplan. Inflyttningen i kvarteret påbörjas redan under innevarande höst.

MejeristenStrax intill, öster om E6:an, bygger Wallenstam ytterligare 270 hyresrätter i kvarteret Mejeristen. Det blir tre höghus som är 14, 16 och 18 våningar höga och förbundna med ett underjordiskt garage.

UBAB började monteringen av stommarna i mars och beräknar vara klara med stomresningen till årskiftet 20-21. Inflyttningen är planerad till hösten 2021.

TändstickanI dagarna drar UBAB även igång montaget av det tredje omfattande projektet i området. Skanska bygger kvarteret Tändstickan nära hållplatsen Elisedal. Det är planerat 20 lastbilar i veckan från UBAB under ett år tills stommarna är resta.

Här är planen att inflyttningen ska påbörjas under våren 2022. Det blir fyra huskroppar, varav två är hyresrätter och två är bostadsrätter. Husen är sammankopplade med parkeringshuset under gårdsbjälklaget. Totalt blir det 382 lägenheter i husen som är som högst 14 våningar.