Hem Mixat 29 års kunskap bakom nytt betongrecept

29 års kunskap bakom nytt betongrecept

Anders Swennberg, kvalitetschef på UBAB
Anders Swennberg, kvalitetschef på UBAB.

UBAB, Ulricehamns Betong, har målsättningen att minska CO2-utsläppen med 20 procent i ett kommande projekt. Det ska möjliggöras genom ett förnyat betongreceptet.

– Det går inte en dag utan att jag tänker att det är mycket att lära sig fortfarande. säger Anders Swennberg som är kvalitetschef på UBAB, i ett pressmeddelande.

Efter 29 år sitter han givetvis på en gedigen kunskap om både materialet betong och dess egenskaper. Nu har han uppdraget att se till betongen tillverkas med så liten klimatpåverkan som möjligt.

– Det är många parametrar som spelar in. Grusets beskaffenhet, vilken temperatur materialet har när man blandar betongen, hur varmt det är där betongen stelnar, cementhalt och mycket mer, säger Anders Swennberg.

Anders Swennberg med ett betongprov.
Anders Swennberg med ett betongprov.

I UBAB:s stora fabrik används ett 30-tal olika betongrecept för olika konstruktioner. En balkongplatta en tätare betong än ett bärande stomelement inomhus.

Ett sätt att dra ner på cementhalten är att låta betongelementen ligga kvar i gjutformen extra länge. Då har elementen en högre hållfasthet när de lyfts. Det är inte möjligt om produktionstakten ska hållas under vanliga arbetsdagar, men fungerar under helgerna.

– Vi kallar det fredagsbetong. Det är elementen vi gjuter innan helgen. De får ligga i formen två extra dygn och det gör stor skillnad för hur mycket cement som behövs.

Förut var det enbart fokus på kostnaden när en offertförfrågan på en betongstomme kom in. Så är det inte längre.

– Nu pratar byggföretagen om miljöaspekten på materialet också. Man vill kunna bygga hållbara hus. Betong är ett fantastiskt material på väldigt många sätt, men det kan bli ännu bättre miljömässigt. Vi jobbar parallellt med många processer för att få ner CO2 utsläppen till följd av vår produktion, säger Peter Wigert, marknadschef på UBAB.

Idag tillverkas en stomme med nästan sju procent lägre utsläpp jämfört med för två år sen.

– Det tycker vi är fantastiskt positiva resultat! Vi är också medvetna om att det går att skruva vidare på dessa faktorer och att vi räknar med att komma ner ytterligare.

20 procent mindre CO2 i ett kommande projekt blir naturligtvis en utmaning men Ulricehamn kommun, byggherren Hökerum Bygg och konstruktionsfirman Stiba är med på noterna.

– Vi jobbar på bred front tillsammans och vi tror vi kommer lyckas, säger Peter Wigert.


Tre faktorer bakom ett miljövänligare betongrecept

Gruset. UBAB har nästan helt gått över till krossat bergmaterial istället för naturgrus. Under nästa år kommer kross att stå för mer än 99 procent av stenmaterialet i produkterna. Naturgruset gör den blöta betongen smidig och lättarbetad – men är också enormt bra för att rena vattnet i åsarna där det ligger. Stenkross, som är en obegränsad tillgång, är en bra ersättare – när recepten är kalibrerade.

Slagg. Förutom att kombinera cementen med slagg så har UBAB kunnat dra ner på mängden cement, som är den stora CO2-boven, genom tillsättning och optimering av ett fint stenmaterial. Det här i kombination av optimering av tid som elementen ligger i form, val av cementsort och finjustering av recepten gör att mängden CO2 som byggnadsstommarna orsakar minskar.

Vattnet. Ulricehamns betong håller på att ta fram en anläggning som gör det möjligt att återvinna cementhaltigt spillvatten och sten från tillverkningen.