Hem Betongbruden Betongbruden om insamlingen

Betongbruden om insamlingen

Betongbruden

Under september har jag, som jag tidigare nämnt, deltagit i en insamling till Barncancerfonden. Yrkeschaufförer har skänkt en krona för varje körd mil under hela september.

Christer Thynell, en av initiativtagarna, drog igång insamlingen med ambitionen att samla ihop 100 000 kronor. I maj hade man för första gången gjort en liknande satsning och fick då ihop 103 000 med ett hundratal deltagande bilar.

Såhär i skrivande stund kan vi konstatera att det målet passerades i raketfart och med råge! Hittills har chaufförer, åkerier, andra företag och pensionerade chaufförer med flera skänkt ofattbara 1,7 miljoner kronor! För en miljon kronor kan Barncancerfonden ha en forskare på heltid i ett år, vilket såklart hjälper enormt.

Det känns fantastiskt bra att få vara en del av det här. Jag och en kollega deltog i insamlingen och vårt åkeri dubblade det vi skänkte. Många åkerier gjorde likadant och man kunde snabbt konstatera att matematik var inte folks starkaste sida när det gällde detta: ”Ok, vi har kört 400 mil, gånger en krona per mil… det blir väl 1500 kr? Jajemän, det blir bra!” Så har inläggen sett ut i flera dagar. Fantastiskt.

Foto: @guldbron.

Swedol ordnade med varselvästar med tryck till mycket bra pris och Skellefte Reklam tryckte upp dekaler med ”Vi som kör för barncancerfonden” som de skänkte till de som ville ha. De donerade även en summa pengar.

Vi yrkesförare är vana vid att få mycket skit för att vi är stora och tyvärr ibland i vägen för er andra. Det visas sällan förståelse trots att det ju är era produkter vi fraktar. Därför känns det extra bra att kunna visa att vi kan mer än att vara ivägen.

I gruppen på Facebook har det varit glada tillrop mest hela tiden och det hela blev så lyckat att det nu är bestämt att detta blir en årlig tradition. Givetvis deltar jag nästa år också, för barn och cancer hör inte ihop.

Åsa ”Betongbruden” Karlström