Hem Mixat Ny stororder till Starka Betongelement

Ny stororder till Starka Betongelement

Illustration
Illustration: Wingårdhs/AART.

Starka Betongelement tillverkar och monterar betongstommen till Lunds nya storskola. Bakom skolan står Wingårdhs Arkitekter i samarbete med danska AART.

Illustration
Illustration: Wingårdhs/AART

Skanska Sverige har tilldelats uppdraget som partnering. Ambitionen med partnering-modellen är att uppnå bättre ekonomi och högre kvalitet i projektet och att ha en tryggare byggprocess med bättre uppföljning.

Starkas åtagande i projektet innebär projektering, tillverkning och montage av betongstommen. Projektet är ett av Lund kommuns största investeringar någonsin och planeringen har skett i samarbete mellan elever, lärare och rektorer tillsammans med arkitekter och experter.

Montagestart sker i november 2020.