Hem Betongbruden Betongbruden på byggställning

Betongbruden på byggställning

Betongbruden

Det hände sig en lördagnatt att en tjej vaknade femtielva gånger av oväsen ifrån taket. Det lät som att någon ruskade på plåtar. Trött och rätt så grinig följande morgon så skickade hon ett sms till chefen för firman som la om taket på fastigheten. Chefen sade att oväsendet skulle åtgärdas.

Men efter att ha tvingats fortsätta lyssna på eländet i åtskilliga timmar var tjejen så förbannad att hon tänkte att “då får jag väl fixa det själv”. Första planen var att kravla ut via det lilla vindsfönstret, men där var det en halvmeter ut till byggställningen och helt tomt tre våningar ner under… “Nä, det är jag inte galen nog för”, tänkte tjejen.

Istället gick hon ner och kollade närmare på den ordinarie uppgången på byggställningen. “Typiskt att jag stängde och låste den i fredags när grabbarna tydligen haft bråttom hem” tänkte hon. På baksidan satt dock en träskiva löst, perfekt. Hon plockade med sig spännband och gaskade upp sig (hon är inte så kaxig på byggställningar).

Hon var mycket väl medveten om att det hon gjorde väldigt förbjudet

Medan hon klättrade upp tänkte hon att det blir ett jäkla liv om takfirman kommer nu. Hon var mycket väl medveten om att det hon gjorde väldigt förbjudet, men tortyren med plåtarna utanför sovrummet drev henne vidare. Väl uppe fick hon klättra lite på taket för att fästa spännbandet runt de plåtar som stod på ställningen.

Hon skyndade sig ner och satte sig pustande på en parkbänk. Då hördes ljudet igen! Hon kompletterade med mer spännband och gav sig upp på nytt. Möblerade om lite bland plåtarna och spände fast dem. Hann ner lagom för att återigen höra ljudet. Upp igen, betydligt raskare och säkrare denna gång, och ett nytt arrangemang däruppe. Äntligen fick hon tyst på det!

Tillbaka i lägenheten skrev hon i ett sms till takfirmans chef att han kunde be killarna lämna grejerna utanför hennes dörr. Han ringde förvånat upp och undrade vad hon menade. Då blev hon tvungen att erkänna att hon hade varit däruppe och löst problemet. Hon bad om ursäkt för det men chefen verkade mest förbryllad över att hans killar inte skulle ha varit där och fixat det. “Jag har då inte sett eller hört någon” sade tjejen.

När tjejen dagen därpå kom hem från jobbet hängde spännbandet och vajade i vinden uppe på byggställningen. Tjejen som är ett fan av ordning och reda och att göra rätt för sig blev arg. Nytt mess till chefen.

Efter att ha ätit middag insåg dock tjejen att ville hon ha tillbaka spännbandet så fick hon hämta det själv. Sagt och gjort. Under tiden svarade chefen att han skulle åka och plocka ner det själv dagen därpå. “Det behövs inte, det är löst. Trevlig kväll.” svarade tjejen.

Åsa “Betongbruden” Karlström