Hem Hållbarhet Nytt pris till Amanda Borneke

Nytt pris till Amanda Borneke

Amanda Borneke
Amanda Borneke. Fotograf: Anna-Carin Isaksson.

Förra året vann Amanda Borneke Årets Miljöpris på Betonggalan. Nu har Trafikverket tilldelat henne utmärkelsen Årets miljöinnovatör 2020.

– Det här är så galet och jag är så tacksam att en så stor myndighet väljer att lyfta mig som klimataktivist och impacter, säger Amanda Borneke till Byggindustrin.

Amanda Berneke arbetar som KMA-ledare (Kvalitet, Miljö och Arbetsmiljö) på CS Riv & Håltagning i Hisings Backa. Enligt motiveringen har hon med kommunikation och nytänkande som främsta verktyg tagit hållbarhetsarbetet till nya nivåer och målgrupper.

– Vi vill visa att vi är en myndighet som tar ansvar och som ser allvarligt på att vår planet står inför stora miljöutmaningar, säger Sven Hunhammar, miljödirektör på Trafikverket, till Byggindustrin.

Juryn uppmärksammar i sin motivering även att Amanda Borneke med framgång coachar företag i bygg- och anläggningsbranschen att göra förändring och att hon med  entusiasm, detaljkunskap och mod har hon visat konkreta resultat som sprider sig till andra.

Sven Hunhammar delade ut priset digitalt på Universum Awards som är ett samarbete mellan Trafikverket och Universum.