Hem Mixat Contiga och Kynningsrud Prefab blir ett i Norge

Contiga och Kynningsrud Prefab blir ett i Norge

Kynningsrud

Contiga AS och Kynningsrud Prefab AS slås samman mot slutet av året. De båda norska företagen ägs av De Nordic Precast Group (NPG) som ingår i Heidelbergcement Northern Europe.

– Genom fusionen förenklar vi företagsstrukturen i NPG och ökar dessutom konkurrenskraften i Norge. Contiga tar över ett välskött och lönsamt företag som under många år varit en av de ledande leverantörerna inom komplett råkonstruktion i prefabricerade stål- och betongelement, säger Audun Harridsleff, vd för Contiga AS.

Contiga får därmed tillgång till ett antal nya produkter, bland annat slipade fasader från Kynningsrud Prefab AB:s fabrik i Uddevalla. Enligt Pål A. Sanne, vd för Kynningsrud Prefab AS, råder ingen tvekan om att sammanslagningen är bra för båda parter.

– Den säkerställer att vi använder produktionskapaciteten i både Norge och Sverige till förmån för alla kunder. Med tiden har Contiga visat sig vara en stark totalleverantör som jag tycker att vi passar bra in i, säger Pål A. Sanne.

I och med att fusionen, som genomförs från december 2020, enbart gäller norska företag fortsätter Kynningsrud Prefab AB som systerbolag till Contiga AB i Sverige.