Hem Mixat SBUF får ny vd

SBUF får ny vd

Anneli Kouthoofd
Anneli Kouthoofd.

Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond (SBUF) har fått en ny vd. Hon heter Anneli Kouthoofd och kommer närmast från en vd-roll på Byggmaterialindustrierna.

– Genom vår rekrytering av Anneli Kouthoofd kan vi ytterligare stärka vår röst i samhällsbyggnadsdebatten och verka för en ökad proaktivitet, säger Christina Claeson-Jonsson, styrelseordförande för SBUF.

Anneli Kouthoofd, som varit verksam i bygg- och anläggningsbranschen i tio år, efterträder Anders Freyschuss som sökt sig vidare till nya uppdrag.

– Jag har under mina år inom sektorn drivit flera utvecklingsprojekt och genom dem sökt och fått bidrag från SBUF. SBUF står för något unikt, säger Anneli Anneli Kouthoofd, som är språkvetare och ekonom och även har arbetat i förlags- och energibranschen.

Tillträde sker senast i april 2021.