Hem Mixat Nya Finja-förpackningar av återvunnet material

Nya Finja-förpackningar av återvunnet material

Plastsäckar

Finja Betong presenterar en ny förpackning till sina torrbruk. Den nya plastsäcken gjord av material som till 50 procent är återvunnet.

– De nya förpackningarna är precis som tidigare slitstarka, fuktsäkra och 100 procent återvinningsbara. Att säckarna nu dessutom består av 50 procent redan återvunnet material gör att vi tar ytterligare ett grönt steg, säger Bengt Widstrand, vd på Finja Betong.

2015 erbjöd Finja, som första torrbruksproducent i Sverige, sina populäraste torrbruk i plastsäckar som efter användning kan återvinnas till 100 procent. Plastsäcken skyddar torrbruket bättre än den traditionella säcken av blandat material, samtidigt som den fördubblar torrbrukets hållbarhet. Då plastsäcken är 100 procent återvinningsbar togs ett steg upp på avfallstrappan.

– Genom denna utveckling av våra förpackningar ser vi till att fortsätta vår hållbarhetsresa, säger Bengt Widstrand.

De nya plastsäckarna består redan från början av återvunnet material till 50 procent. I det fortsatta hållbarhetsarbete har Finja även tagit fram hinkar för bland annat kulörprov som till 100 procent består av återvunnet material. Topparken som används vid inplastning av pallarna vid packning består nu av material som till 80 procent är återvunnet.