Hem Mixat Starka-chefen kan bli Årets Entreprenör

Starka-chefen kan bli Årets Entreprenör

Lena Holst
Lena Holst. Foto: Starka.

Starkas koncernchef Lena Holst kan som en av regionfinalisterna i EY Entrepreneur Of The Year få representera Sverige i sommarens världsfinal.

– Vi är tredje generationen entreprenörer och Starka fyller 90 år i år. Därför är det extra roligt att få denna nominering, säger Lena Holst.

EY Entrepreneur Of The Year genomförs årligen i cirka 60 länder och delas ut sedan 1995 i Sverige. För en nominering till utmärkelsen krävs ett företag som varit aktivt i minst fem år, med en omsättning på minst tio miljoner kronor, alternativt ha tio anställda.

– Med en bibehållen entreprenörsanda från vår farfar, som sedan vidareutvecklades av hans söner och våra fäder, har vi nu valt att fokusera på beständiga och hållbara byggnader, stödmurar och trafik- och järnvägsprodukter. Byggnader och våra övriga produkter av betong har en väldigt lång livslängd, vilket är bra för miljön, säger Lena Holst.

Segrarna i de sex regionsfinalerna går vidare till den nationella finalen i Stockholms stadshus den 29 januari 2021. Vinnaren av huvudpriset representerar sedan Sverige i världsfinalen i juni. På grund av coronapandemin fick årets final i Monaco ersättas av ett digitalt event.

– Det är en utmanande tid vi befinner oss i, men de bästa entreprenörerna kan se möjligheter i motgångar. Mer än någonsin behöver vi starka förebilder som kan inspirera andra och fokusera på tillväxt, skapa sysselsättning och innovation, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.