Hem Mixat Linotol gjuter logistikfastighet på 74 000 kvadrat

Linotol gjuter logistikfastighet på 74 000 kvadrat

Linotolgjutning

Linotol ska gjuta 74 000 kvadratmeter till Postnords logistikfastighet i Norrköping. Uppdraget kommer från AKEA som verkar inom anläggnings- och kabelbranschen.

– Det är alltid lite extra roligt att få vara med och utveckla framtidens logistikbyggnader här på ”hemmaplan” i Norrköping, säger Wiktor Holstenson, entreprenadchef på Linotol.

Postnords nya fastighet byggs av Infrahubs på Malmölandet i Norrköping. Bottenplattan omfattar 61 000 kvadratmeter och hela golvytan utförs fribärande på betongpålar.

– Vi gjuter just nu golv och entresol vid Rustas logistiklager på grannfastigheten med en liknande golvlösning, säger Wiktor Holstenson.

Linotols tekniska lösning är en platta med både traditionell armering och stålfiberarmering som är anpassad för maskinell gjutning med laseravdragare. Metoden innebär att man kommer kunna gjuta 6000-8000 m2 i veckan.

Förutom bottenplattan ska Linotol utföra pågjutning på entresol samt körytor av betong utomhus på sammanlagt 13 000 m2. Arbetena med pålplintar kommer att påbörjas redan under 2020 och golvgjutningen är planerad till våren.

Infrahubs kommer att äga fastigheten och hela lagerytan hyrs av Postnord TPL som bedriver tredjepartslogistik åt Bauhaus AB.

– När verksamheten i det nya lagret är i full drift kommer den att sysselsätta cirka 300 personer, varav ungefär 200 är nya arbetstillfällen, säger Bengt Ydebäck, projektledare på Postnord TPL.