Hem Mixat ”Tre lagom kluriga aktivitetsbanor”

”Tre lagom kluriga aktivitetsbanor”

Skatepark
I Husensjö skapas nya möjligheter för olika hjulsporter, bland annat genom en så kallad betongbowl i platsgjuten betong.

Det byggs nya skateparker och aktivitetsytor i Helsingborg. De vänder sig främst till barn och unga och ska vara färdiga till årsskiftet 2020/21.

– Hjulsportsaktiviteter är ett efterlängtat inslag i stadsmiljön av många. Både i Laröd och Gantofta är intresset stort, och det har samlats in omkring tvåhundra namnunderskrifter på vardera plats om att man önskar aktivitetsytor för skateboard, kickbike, bmx och andra hjulsporter, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Christian Orsing (M).

Intill lekplatsen i Laröd byggs en miniramp med en så kallad spine i betong som passar för olika åksätt och i Husensjö finns sedan tidigare en asfaltsyta som rustas upp med ny betongbowl i platsgjuten betong. Platsen får också ny belysning och bänkar.

Skateparken i Gentofta
Skateparken i Gentofta.

Inom kort inleds markförberedelserna i Gantofta. Asfaltsytan på den nya hjulsportsplatsen förses med olika hinder och element i betong och stål, bland annat en så kallad bank, manual pad, ledge och rail.

– Vi hoppas att både yngre och äldre barn ska stor glädje av banorna när de är klara, säger Christian Orsing.

Banorna är designade av Pivotech, som har gjort flera omtyckta skateparker både i Sverige och internationellt.

– Det här blir tre lagom kluriga aktivitetsbanor som är utformade för att passa både nybörjaren och den lite mer erfarna. Utöver skateboard och kickbike går det bra att testa på annan hjulsport på banorna, säger Ida Ljungdahl, projektingenjör på stadsbyggnadsförvaltningen.

helsingborg.se finns illustrationer och mer information om projektet.