Hem Mixat Rustika material i Nackas nya stadsdel

Rustika material i Nackas nya stadsdel

Nytt bostadskvarter i Sickla
Foto: Atrium Ljungberg/Johan & Linus

Byggentreprenören TL Bygg är överens med Atrium Ljungberg om att bygga 56 bostadsrätter på Nobelberget i Sickla. Bygget startar under tredje kvartalet 2020.

Parterna har tidigare samarbetat med uppförandet av fastighetsägarens första kvarter på Nobelberget, där inflyttningen har startat.

– Det känns väldigt roligt att vi fått fortsatt förtroende att vara med och utveckla Nobelberget tillsammans med Atrium Ljungberg. Nu ser vi fram emot att åter igen leverera en produkt enligt deras högt ställda krav, säger Christer Zetterberg, affärschef på TL Bygg.

Avtalet, som avser det andra av åtta planerade kvarter i Nackas nya stadsdel, har ett värde på cirka 156 mkr. De två husen på sex respektive sju våningar byggs med en blandning av rustika material som betong och granit med inslag av skir grönska och trä. I anslutning till husen byggs även ett parkeringsgarage och tre lokaler i markplan.

– TL Bygg är en viktig samarbetspartner och genom ett långsiktigt samarbete kan vi gemensamt utveckla effektiva processer och därmed säkra kvalitet och kostnader, säger Elisabet Forsell, Affärsutveckling Bostad på Atrium Ljungberg.

Fastigheten kommer byggas i enlighet med Miljöbyggnad 3.0 Silver och inflyttning beräknas till sommaren 2020.