Hem Betongbruden Betongbruden och betongsamlingen

Betongbruden och betongsamlingen

Samlarbil
Foto: Åsa "Betongbruden" Karlström.

BetongbrudenVeckan började med en mycket välbehövlig stådag. Det innebär förenklat att man är hemma med lön, men givetvis får man vara beredd att rycka in vid behov.

Jag började dagen med ett läkarbesök och sedan ett trevligt besök hos Luja Betong på deras kontor. Jag hade bett att få lite reklamsaker till min betongsamling och det ville de gärna bidra med, mycket uppskattat!

BetongblommorJag hade med mig en hållbar blombukett med röda rosor som jag gjutit i betong. Med svart vas och vita syntetblommor så var buketten designad i deras färger.

Min samling som från början handlade om leksaksbetongbilar som jag hittade på loppis har växt till att numera omfatta allt betongrelaterat som får plats i ett vitrinskåp typ. En god vän är en seriös modellsamlare av lantbruksmodeller (lantbruksmodeller.se) och han har även lurat på mig ett par riktiga modeller fast det egentligen är långt över min bestämda budget.

Den senaste modellen han tipsade om sade jag att jag inte ville lägga pengar på just nu men två dagar senare kom han och lämnade över den med orden “det stod ditt namn på den, betala när du vill”. Jag är tacksam över att han gjorde så för modellen är jättefin och dessutom ovanlig.

Av en pumpförare har jag fått en modell av en Putzmeister betongpump och efter det har jag köpt ett par pumpar till. Familj och vänner har köpt betongbilar när de har hittat några, och mina försök att hålla ner storleken har inte fungerat det heller, haha.

 Mina försök att hålla samlingen till att enbart omfatta små leksabetongbilar gick alltså åt skogen.

Numera samlar jag på allt betongrelaterat såsom tex gamla bilder, reklamprylar, dekaler osv. Har ni grejer att bidra med så är det väldigt välkommet! Är det gamla grejer är det än mer intressant. Medan ni tittar på Betonggalan så ska jag ladda för nattjobb. Jag får titta på galan på fredag som en utmärkt start på helgen. Ha det fint!

Åsa “Betongbruden” Karlström