Hem Betongbruden Betongbruden slår personligt rekord

Betongbruden slår personligt rekord

Betongbruden

Den här veckan slår jag nog personligt rekord i flexibilitet på jobbet. När veckan är slut har jag hunnit köra åt Skanska, Betongindustri, Thomas Betong och Swerock, varav två av dessa på samma dag med olika bilar!

Onsdagen blev i alla fall en trevlig dag på Thomas Betong i Eskilstuna. Jag har kört en gång på Thomas Betong men det var flera år sedan och på den här fabriken hade jag aldrig varit. Med mig hade jag kollegan som jag handleder. Klockan 04.20 var det uppstigning och 05.23 satt vi i lastbilen färdiga för avfärd. Då hade vi hunnit säga godmorgon till ett gäng kollegor som skulle köra på Skanska.

Thomas Betong, Eskilstuna
Foto: Åsa Karlström

Färden till fabriken i Eskilstuna tog ganska precis en och en halv timme och vi var där i utsatt tid, skönt. Vi gick in på kontoret och presenterade oss och jag lämnade en lapp med mitt telefonnummer ifall de skulle behöva det. Fick låna en telefon med Thomas Betongs app på så att vi kunde sköta ordrarna via den.

Fick ett första lass till ett sjukhusbygge och körde som tanten i GPS:en sa. Vi såg masten på pumpen så det verkade stämma. Hamnade framför en “grind 5” och insåg direkt att den var fel.

Provade att åka runt bygget men då hamnade vi på en gata med förbjuden genomfart för alla utom buss i linjetrafik och utryckningsfordon. Då ringde jag kunden och berättade att jag var från Fjollträsk och undrade hur jag skulle köra. Han frågade “varför i hela friden någon hade skickat mig till grind fem, det var inte särskilt snällt?” och jag förklarade att det var tanten i GPS:ens fel. Sedan sade jag att jag hade försökt köra runt men det såg lite väl förbjudet ut. Äh, sade kunden, kör bara!

När jag kommer fram till rätt grind ser jag fortfarande masten men inte pumpen, hm.. Vakten släpper in en schaktbil och kommer sedan fram till oss och utbrister “ja, ni vet ju vart ni ska” varpå både kollegan och jag skrattade och sa att “Tja… vi kommer från Stockholm och har faktiskt inte en susning! Men vi ser ju masten så vi provar.” Det var inte självklart hur vi skulle ta oss ner till pumpen men efter lite hjälp av en kille på plats så kom vi rätt.

Därefter följde ett par svängar ut på landet – mysigt! Efter lunchen blev det en stunds väntetid och då passade vi på att byta chaufför. Jag fick en mugg med deras logga på till min samling, stort tack för den. Ett lass med basklossning blev vårt sista lass och efter att ha tippat av lite returbetong och spolat bilen styrde vi hemåt igen. Klockan 18.10 hade vi parkerat hemma i Farsta, mycket nöjda efter en väldigt trevlig dag!

Åsa “Betongbruden” Karlström