Hem Mixat Här är Cementas nya fabrikschef i Skövde

Här är Cementas nya fabrikschef i Skövde

Jörgen Staflund, tillträdande fabrikschef Cementa Skövde
Jörgen Staflund, tillträdande fabrikschef på Cementa i Skövde.

Från årsskiftet tar Jörgen Staflund över som chef på Cementas fabrik i Skövde. Han efterträder Matilda Hoffstedt som varit fabrikschef i Skövde sedan 2010.

– Det var ett enkelt beslut att tacka ja till tjänsten som fabrikschef i Skövde. Jag har med mig en gedigen erfarenhet av cementtillverkning och att få förtroendet att leda och utveckla verksamheten tillsammans med fabrikens kompetenta personal är en fantastisk möjlighet, säger Jörgen Staflund.

Mellan 2001 och 2015 var han underhållschef på Cementa i Skövde. En roll som följdes av flera tjänster inom HeidelbergCement-koncernen, bland annat som Cementas fabrikschef i Degerhamn 2018-19. Under det senaste året har han ansvarat för etableringen av en ny betongfabrik i Norge.

– Mina absolut viktigaste fokusområden som fabrikschef kommer att vara medarbetarnas hälsa och säkerhet, miljö och produktkvalitet, säger Jörgen Staflund som inledde sitt yrkesliv på Volvo Personvagnar i Skövde.  Han efterträder nu Matilda Hoffstedt som varit fabrikschef i Skövde sedan 2010.

“Jörgen Staflund är helt rätt person”

– Jörgen Staflund är helt rätt person att vidareutveckla alla de spännande utvecklingsprojekt för bland annat minskade koldioxidutsläpp, som vi i Skövdefabriken sjösatt och som är i full gång, säger Matilda Hoffstedt, som har utsetts till Manager Technical Support inom HeidelbergCement-koncernen.

Under sin tid som fabrikschef i Skövde har Matilda Hoffstedts hjärtefråga varit att arbeta för ett ansvarsfullt användande av naturresurser.

– I min nya roll på koncernnivå kommer utvecklingen av en hållbar cementtillverkning i Sverige och Norge fortsätta att vara den viktigaste frågan för mig.

Jörgen Staflund och Matilda Hoffstedt tillträder sina nya roller den 1 januari 2021.