Hem Fråga Experten Fråga Experten: Golvvärme i källare?

Fråga Experten: Golvvärme i källare?

Fråga Tidskriften Betongs experter

Vi har en källare från -78 med konstruktionen Makadam/25 mm cellplast/100 mm betong, ingen uppträngande fukt. Väggarna är putsad leca. Det har legat plast/20 mm markisolering/16 mm spån/laminat på denna konstruktion som vi rev bort och plattan är helt torr, ingen kondens på något ställe. Grunden är omdränerad och isolerad med 200 mm Isodrän. Finns det en chans att det skulle funka med LK 70 mm EPS och golvvärme?
/Joakim

Om det funkat fint fram till idag med isoleringen (och plast) på plattan, så är det inga problem att ersätta detta med spårade cellplastskivor. Kan vara bra att lägga en byggplast under för att vara säker på att inte få fukt upp i konstruktionen. Städa ut ordentligt innan du lägger på plasten.

Oskar Esping