Hem Mixat K-Fastigheter förvärvar Finja Prefab

K-Fastigheter förvärvar Finja Prefab

K-Fastigheter förvärvar stomentreprenadverksamheten Finja Prefab AB

K-Fastigheter förvärvar Finja Prefab AB med tillträde den 25 januari 2021. Finja Prefab drivs vidare med befintlig personal under ledning av K-Fastigheter.

– Med vårt hållbarhetsfokus jobbar vi för en lönsam och hållbar tillväxt där K-Fastigheter kommer att vara en viktig del. Tillsammans kommer vi att hitta nya möjligheter att stärka vårt erbjudande ytterligare som komplett stomentreprenör, säger Kaj Grönvall, vd för Finja Prefab.

Fastighetsbolaget K-Fastigheter har fokus på att förvärva, bygga och förvalta fastigheter i Öresundsregionen, västra Sverige samt Mälardalsregionen. Med förvärvet av Finja Prefab kan företagetsäkra sin tillgång på stomlösningar och komponenter för sina framtida koncepthus i Sverige och Danmark.

– Betongelement är kritiska delar i våra koncepthus och står för en betydande del av den totala investeringen. Med nuvarande och kommande volymer måste vi ha kontroll över en större del av produktionskedjan för att kunna säkerställa leveranskapacitet, kvalitet och kostnadseffektivitet, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fast Holding AB.

Finjakoncernen består av flera olika bolag där Finja Prefab och Finja Betong är två av de marknadsledande bolagen inom sina branscher. Försäljningen av Finja Prefab innebär att Finja kan fokusera och satsa ytterligare på Finja Betong, som tillverkar och levererar byggmaterial för murat och putsat byggande.

Även Finjas andra affärsområden inom industri och fastigheter kommer att få ett större fokus och möjlighet till vidare tillväxt. Inget annat bolag inom Finjakoncernen omfattas av förvärvet.

– Jag är övertygad om att K-Fastigheter kommer att ta väl hand om Finja Prefab, dess kunder och alla våra medarbetare, säger Finja AB:s vd Gull-Britt Jonasson och fortsätter:

– Nu ser vi fram emot att fortsätta utveckla och stärka Finjakoncernen för vår framtidsresa.