Hem Betongbruden Betongbruden och en omväxlande vecka

Betongbruden och en omväxlande vecka

Betongbruden

Förra veckan blev ju milt sagt omväxlande. Måndag och tisdag körde jag på Skanska, onsdag på Thomas Betong i Eskilstuna och torsdagen började med några timmar på Betongindustri och sedan natt på Swerock.

På Swerock har jag kört en enda gång för flera år sedan, det var innan Betongbruden fanns. Nattens arbete skulle utgå från deras fabrik i Länna och det var lite speciellt att komma tillbaka dit. Det var faktiskt där allting med betongen började för mig.

På den tiden var jag hästägare och jobbade på timmar som schaktbilschaufför och som undersköterska och hade det väldigt tufft ekonomiskt. En polare frågade en dag om jag inte ville köra betongbil och jag som inte hade haft en tanke på det tänkte att det kanske kunde vara något. Jag måste dock tänka mig för lite med vilka jobb jag har pga min whiplash och lite muskelproblem så jag bad att få åka med honom och kolla vad det handlade om.

“Efter ett telefonsamtal tyckte chefen att jag skulle komma förbi och skriva På papper”

Jobbet verkade kunna funka så polaren ringde till chefen för dåvarande Betonglarsson och sade att han borde anställa mig. Efter ett telefonsamtal tyckte chefen att jag skulle komma förbi och skriva på papper och på den vägen är det.

Även hobbygjutningen är faktiskt tack vare Swerock i Länna. Jag såg att de hade gjutit några krukor och det var då jag insåg att det kunde kanske vara kul att prova.  Sedan gick det som det gick och nu kretsar det mesta i mitt liv kring betong.

Nattjobbet då? Det gick finfint. Jag började klockan 20, fick lass 21.45 på grund av strul på bygget. Åkte ut med lasset och såg att det var Svenssons Form och Betong AB som pumpade, en glad överraskning eftersom de alltid är lika trevliga och proffsiga att jobba med. Lossade mitt lass och åkte via cykelvägen ut från bygget tillbaks till fabriken. Lastade “disken” som blir när fabriken rengörs och spolade sedan bilen och åkte hem.

Kvart i ett på natten var jag klar, det var ett lagom pass. Sedan när jag ändå hade ångan uppe så jobbade jag lördagen på Betongindustri, det var tunnelkörning och därmed svårt att motstå. Det är rätt häftigt att köra därnere i tunnlarna, denna gången stod sprutpumpen 3,7 km in i berget!

Åsa “Betongbruden” Karlström