Hem Mixat Burlöv-bad får betongstomme från Finja

Burlöv-bad får betongstomme från Finja

Burlövsbadet
Bild: Finja Prefab.

Finja Prefab står för hela stomentreprenaden till nya Burlövsbadet i Skåne. I november startade montaget av betongstommen.

– Den kommer att produceras i vår fabrik i Östra Grevie. Med våra produkter får kunden en närproducerad betongstomme. Kortare transportavstånd för produkterna är ett av våra åtaganden för att minska klimatavtrycket, säger Finja Prefabs vd Kaj Grönvall.

Beställningen kommer från NCC som har utvecklat ett eget badhuskoncept och har stor erfarenhet av bad- och simanläggningar. Enligt ett partneringsamarbete mellan NCC och Burlövs kommun byggs badhuset så att det blir miljömässigt och tekniskt hållbart för både besökare och kommun.

– Vi är glada att vara en del i detta projekt som ska tillgodose kommunens framtida behov, säger Kaj Grönvall.

Finja Prefab levererar en betongstomme som rymmer en 50-metersbassäng, en undervisningsbassäng, en barnbassäng och en multibassäng med höj- och sänkbar botten. Finja tillverkar väggar och bjälklag, men tillhandahåller, samordnar och monterar även de övriga delarna av stommen som pelare, balk, håldäck, fackverk och takplåt. Förutom klubb- och personallokaler planeras för ett gym på plan 2, medan reception och café placeras på entréplan.

Burlövsbadet beräknas vara klart under första kvartalet 2022.