Hem Mixat Ny divisionschef på Abetong

Ny divisionschef på Abetong

Mattias Löfqvist
Mattias Löfqvist.

Abetong har en ny divisionschef från den 1 januari 2021. Mattias Löfqvist kommer att ansvara för division Hus Mellansverige.

– Betongbranschen är en spännande bransch, som liksom många andra branscher har stora utmaningar inte minst vad gäller CO2-utsläpp. Som ny till branschen har jag givetvis mycket att lära men jag vet att Abetong ligger i framkanten vad gäller klimatförbättrad betong och jag ser fram emot att vara med på den fortsatta resan mot ett mer hållbart byggande, säger Mattias Löfqvist.

Han kommer närmast från Gunnebo Industrier där han hade titeln Executive Vice President och har tidigare varit vd för Gunnebo Industriers dotterbolag i Australien och Storbritannien.

Mattias Löfqvist, som har en civilingenjörsexamen från KTH, bor i Västerås med sin familj och kommer att utgå från Abetongs fabrik och kontor i Kvicksund.

– Jag ser mycket fram emot att lära känna Abetongs medarbetare, kunder, leverantörer och samarbetspartners. Framgångsfaktorer i mina tidigare uppdrag har varit ett starkt kundfokus, god struktur och tydliga prioriteringar och det är något jag också tar med mig in i min nya roll på Abetong.