Hem Betongbruden Betongbruden summerar 2020

Betongbruden summerar 2020

Betongbruden
Foto: Åsa Karlström.

Äntligen är årets sista arbetsdag avklarad och det är dags för ett par veckors mycket välbehövlig ledighet. Denna sista dag blev det premiär på Betongindustris fabrik i Uppsala där jag körde med en kollegas bil. För att hinnna i tid åkte jag hemifrån 04.15, lite väl tidigt kan jag tycka men det blev en väligt trevlig dag på flera sätt.

Det här året har inte direkt varit någon höjdare, det kan vi nog enas om allihop. Jag har inte skrivit så mycket om det eftersom så många andra gör det och jag har haft det rätt tufft mentalt emellanåt.

Jag är alldeles för social och utåtriktad för att egentligen klara av det här och det har märkts på till exempel hobbygjutningen som närapå avstannat helt. Missförstå mig inte här, jag är självklart väldigt tacksam att jag och mina nära och kära har fått vara friska och att de vänner som haft Covid -19 har klarat sig såpass bra som de gjort.

Men även om det känns som att det har regnat sedan i påskas och att ingenting kul har hänt så är det såklart inte så. Jag bytte jobb i februari och gick från en katastrofalt illa skött firma till en där jag direkt kände att här hör jag hemma. Jag har träffat härliga människor och har lärt känna nya personer som jag tycker om. Jag har mött mängder med trevliga kunder som gjort att arbetsdagen har fått en guldkant.

Vi fick se Betonggalan i en ny tappning, inte alls samma sak som den vanliga, såklart, men imponerande bra genomfört. Jag har fått min samling med betongrelaterade grejer utökad rejält tack vare bidrag från både entreprenörer och leverantörer, (ingen nämnd, ingen glömd). Det ni har bidragit med är mer uppskattat än ni tror.

Jag är tacksam att jag har världens bästa jobb, att jag efter sju år i branschen fortfarande tycker att det är roligt. Att jag har så fina kollegor och alla andra trevliga personer man stöter på. Folk som bjuder på ett leende trots att allt egentligen är rätt bedrövligt just då. Att jag fortfarande har förmånen att få skriva här varje vecka.

Jag är också oerhört tacksam över att ha fått förmånen att arbeta på det företag som jag gör, med suveräna chefer och med ett sätt att arbeta som passar mig utmärkt. Även om det faktiskt har varit raka motsatsen mot vad jag förklarade gällde vid anställningsintervjun. Med rätt ledning är man beredd att göra det där lilla extra.

Med det sagt vill jag önska alla er som läser en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!

Åsa ”Betongbruden” Karlström