Hem Betongbruden Betongbruden byter jobb – igen

Betongbruden byter jobb – igen

Betongbruden

Ett par veckor före jul hade vi obligatoriskt möte på jobbet. Cheferna mötte upp oss en och en på ett hotell.

Där fick vi veta att verksamheten skulle tas över av ett annat åkeri. För mig som verkligen hade hittat hem och känt att här kan jag tänka mig att jobba väldigt länge så blev det såklart en riktig kalldusch.

När jag började i branschen kände jag likadant, att nu hade jag hittat hem. Efter några år såldes det “hemmet” till en inkompetent, oengagerad köpare som körde företaget i botten. Han fick en ny chans och fortsatte då att jobba på samma sätt som innan. Jag valde att byta jobb något halvår innan även det företaget gick i konkurs.

Jag är som ni säkert har märkt alltid väldigt engagerad i jobbet och att då jobba på ett företag som inte fungerar sliter oerhört. Jag kan liksom inte bara köra min betong och sedan gå hem och inte bry mig.

Därför var jag så glad och tacksam över att ha börjat hos Nacka Miljötransporter för det var verkligen en “perfect match”. Att då tio månader senare få det här beskedet var så klart en enorm besvikelse.

Jag vill dock poängtera att jag har full förståelse för att man har valt den här lösningen och till skillnad från när det förra företaget såldes så är det den här gången ett väl etablerat företag med en kompetent chef som tar över verksamheten.

Det är såklart en stor lättnad och givetvis är jag väldigt tacksam att jag fick ett nytt jobb istället för att bli uppsagd. Inte ens med min erfarenhet är det lätt att hitta jobb mitt i lågsäsongen.

Jul och nyår bjöd på långledigt så jag fick verkligen möjlighet att fundera över saker och ting och nu känns det ändå helt ok. Jag har kvar samma kollegor och samma hemmafabrik, kort sagt är allt likadant förutom arbetsgivaren.

I kommande blogg berättar jag mer om den nya arbetsgivaren, tills dess hoppas jag att ni har det riktigt bra vare sig ni jobbar eller är lediga.

Åsa “Betongbruden” Karlström