Hem Mixat Nybrogrus förvärvar Betongproduktion i Västervik

Nybrogrus förvärvar Betongproduktion i Västervik

Grus
Foto: Nybrogrus.

Nybrogrus förvärvar samtliga aktier i Aqua Floating Groups fabriksbetongbolag, Betongproduktion i Västervik AB (BPV).

– Genom Nybrogrus köp av BPV försäkrar vi oss om att vi får högkvalitativ betong i direkt anslutning till vår produktion av flytkroppar i betong vilket känns tryggt inför framtiden, säger Aqua Floating Groups vd och grundare Richard Bergström.

Samtidigt skrivs ett långsiktigt samarbetsavtal där BPV kommer att fortsätta att leverera betong till AFG:s produktion av flytkroppar (pontoner och kassuner) till AquaVillor och övriga flytande byggnader som AFG producerar i Västervik.

– Vi får mer resurser, större flexibilitet och kan jobba ännu mer med forskning och utveckling kring framtidens betong. Förvärvet kommer att ge positiva synergieffekter till gagn för såväl oss själva som för våra kunder, säger Jonas Johansson, vd för AB Nybrogrus.

Nybrogrus dotterbolag, Geba Betong i Vimmerby AB, och BPV blir systerbolag som kommer att nyttja varandras kompetens och resurser.

Överlåtelsen skedde den 1 januari 2021.