Hem Betongbruden Betongbruden och bilbytet

Betongbruden och bilbytet

Betongbruden

Det där med att presentera det nya företaget, som jag skrev om i förra vecken får bli i en senare blogg. Det är alldeles för mycket saker som ska gås igenom och lösas så här i början.

Hittills i år har jag inte kört någon betong alls, jag har gjort något litet pappersjobb och sedan varit och startat upp lastbilen efter ledigheten. I morgon blir första ” riktiga” arbetsdagen och det blir föga förvånande på Betongindustri.

Dagens aktiviteter var lite betongbilsjobb och mycket logistik. Dagen började med att jag hämtade en kollega klockan sju i Kungens kurva. Därefter åkte vi till Skanska Bromsten för att hämta den lastbil han ska ha framöver.

Jag fortsatte direkt upp till Volvo Truck Center i Sollentuna för att lämna min personbil  eftersom jag skulle behöva den på eftermiddagen. En annan kollega mötte upp och vi åkte ner till Bromsten igen och väl på plats fick vi lite handskar och varselvästar och så kom nya chefen dit och vi pratade en stund med honom.

Kollegan jag hämtat på morgonen försvann iväg med sin nya lastbil ner till Kungens kurva och tömde sin 547 på grejer han skulle ha i den nya. Jag och kollega nr två åkte också ner till Kungens kurva för att jag skulle hämta 547 som kommer bli min bil ett halvår framöver.

Jag tog 547 och åkte till Farsta där min bil 546 står och började med att tömma 547 på allt jag inte ville ha och sedan lastade jag över allt från 546. Det blev ett par timmars jobb att flytta grejer mellan bilarna och en förrådscontainer. Efter det parkerade jag 547 och tog 546 upp till Sollentuna där den skulle hämtas av en tredje kollega som ska ha den bilen på sin hemmafabrik i Sollentuna.

Väldigt rörigt när tre chaufförer ska byta bilar och det är inte klokt vad mycket bra att ha-grejer man samlar på sig!

Åsa ”Betongbruden” Karlström